Vaknieuws

Belastingdienst stelt nieuw portaal open voor kleine ondernemers

Zzp’ers en ondernemers met een eenmanszaak kunnen sinds 3 januari jl. btw-aangifte doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal van de belastingdienst voor ondernemers. Een btw-aangifte corrigeren of een opgaaf intracommunautaire prestaties (opgaaf ICP) doen kan daar ook, net als een rekeningnummer opgeven of wijzigen.

Wat kan ik met Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Bent u zzp’er of heeft u een eenmanszaak? Dan kunt u vanaf 3 januari jl. btw-aangifte doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers. Later dit jaar kunnen alle ondernemers terecht in Mijn Belastingdienst Zakelijk voor de btw. Ook voor loonheffingen en vennootschapsbelasting. Het oude ondernemersportaal blijft voorlopig bestaan naast het nieuwe Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Nieuw aan Mijn Belastingdienst Zakelijk

Mijn Belastingdienst Zakelijk werkt beter op tablets en smartphones dan het huidige portaal voor ondernemers. Wel zo handig. Stuurt u een btw-aangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u deze daar altijd inzien. Dit kan in het oude portaal niet. Dit geldt ook voor een opgaaf ICP of een correctie op een btw-aangifte die u heeft ingestuurd. Tijdens het invullen van uw aangifte, correctie of opgaaf in Mijn Belastingdienst Zakelijk kunt u tussentijds uw gegevens opslaan. Ook dat is nieuw.

Nog meer nieuws: log in met uw DigiD

Op Mijn Belastingdienst Zakelijk logt u in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord, als u zzp’er bent of een eenmanszaak runt. Andere ondernemers kunnen later in 2019 gebruikmaken van het nieuwe portaal.

Uw laatste btw-aangifte voor 2018 doen in Mijn Belastingdienst Zakelijk

Als zzp’er of ondernemer met een eenmanszaak kunt u uw laatste btw-aangifte voor 2018 al doen in het nieuwe portaal, maar dat hoeft niet. U kunt er ook voor kiezen om het oude portaal te gebruiken. Kiest u voor Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan zult u merken dat het gebruiksvriendelijker is dan het oude portaal.

Btw-aangiften staan klaar vanaf de eerste dag na het aangiftetijdvak

Ontvangt u als zzp’er of eenmanszaak altijd een e-mailbericht als uw btw-aangifte klaarstaat? Houdt u er dan rekening mee dat in Mijn Belastingdienst Zakelijk uw aangifte pas klaarstaat vanaf de eerste dag na het aangiftetijdvak. Dat is iets later dan in het oude portaal.Neem contact met ons op


Novens nieuws

Brittenburg kan u helpen met o.a.