Vaknieuws

Zet uw winst in om uw bedrijf gezond te houden

U maakt winst. Dit betekent dat u een succesvol bedrijfsplan hebt bedacht en dit tevens kunt uitvoeren. U kunt uw bedrijf nu laten groeien. Overweeg daarbij om een werknemer aan te nemen, uw activiteiten uit te breiden of een grotere afzetmarkt aan te boren. De rente op spaargeld is erg laag en derhalve kunt u uw winst daarom beter investeren.

Digitalisering
Digitalisering biedt ondernemers kansen om de productiviteit te verhogen en daardoor efficiënt en vernieuwend te ondernemen. Denk daarbij aan digitalisering van bedrijfsprocessen; het verzamelen, analyseren en voorspellen op basis van data; en het benutten van de kansen van online sales en marketing. Als ondernemers willen blijven aansluiten bij de wensen van hun klanten is het belangrijk om de kansen van digitalisering te benutten.

Apparatuur
Vervang verouderde (computer-)apparatuur nu er geld 'over' is en denk daarbij aan slimme cloud oplossingen. Bekijk daarbij kritisch wat u in de komende jaren nodig denkt te hebben. Eén op één vervangen kan op zich al nut hebben, maar als de processen in uw bedrijf eigenlijk beter kunnen dan moet dat uw uitgangspunt zijn bij de aanschaf.

Personeel
Hoewel het veel bedrijven momenteel goed gaat, blijft het aantrekken en behouden van geschikt personeel een uitdaging. Zoek daarom actief naar manieren om uw werknemers gezond te houden door hun werklast waar mogelijk te beperken.
Tevens kunt u geld opzij zetten om werknemers die nog specifieke vakkennis missen trainingen en opleidingen te laten volgen. In veel branches wisselen rustige en drukke periodes elkaar af. Die rustige tijden kunt u gebruiken zodat uw werknemers klaar zijn voor de drukte daarna.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Een ongeluk waardoor u uw werk niet meer kunt uitvoeren. Daar wilt u niet aan denken, maar het kan iedereen overkomen. Als uw bedrijf een gezonde winst maakt, kan het daarom raadzaam zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te overwegen, of uw huidige AOV te upgraden. Zo hoeft u uw levensstandaard niet (al te veel) te verlagen als u niet meer kunt werken.

Pensioen
Denk nu alvast aan uw pensioen. De Belastingdienst staat het u toe om een deel van uw winst onbelast aan uw oudedagsreserve toe te voegen. Eventuele betaalde pensioenpremie trek je daar van af. Of denk aan een combinatie van banksparen en een spaardeposito. Op deze manier zorgt u ervoor dat u het maximale uit uw pensioen haalt, zonder dat u teveel belasting betaalt.Neem contact met ons op


Novens nieuws

Brittenburg kan u helpen met o.a.